ГУРТОК «НАБИВАННЯ ГОЛКОЮ»
8 січня 2024

ГУРТОК «НАБИВАННЯ ГОЛКОЮ»



В Україні килимова вишивка з давніх часів була одним із найпоширеніших і  доступних видів народної творчості. Це мистецтво краси, фантазії, естетичної насолоди. Протягом віків воно не тільки передавалось, а й удосконалювалось і дійшло до наших днів не втративши своєї значущості й ваги, зберегло свій морально-етичний потенціал, свою дивовижну силу і неповторну красу.

 

Килимова вишивка це спосіб вишивки за допомогою килимової голки, а саме пробивання пряжі або інших ниток через тканину, таким чином формуючи петлі зі звороту. Килимову вишивку ще називають «петельною» (тому що створюєм петлі), «набивною» (тому що вбиваємо нитки в тканину).

 

Заняття у гуртку «Набивання голкою» сприяють відродженню українського народного ремесла, вихованню у підростаючого покоління почуття національної гідності та гордості за нашу Україну, любові до рідного краю, пошани до своєї історії, відродження народних традицій, звичаїв та обрядів. При оволодінні техніки художнього набивання розвивається увага, творче мислення, естетичний смак, координацію рухів вихованців гуртка.


ФОТОРОБОТИ ГУРТКА>>>>>>>>>>>>>>