Засідання районної ради старшокласників «Лідер»
19 лютого 2019

Засідання районної ради старшокласників «Лідер»

19 лютого 2019 року у Дубровицькому центрі позашкільної освіти пройшло чергове засідання районної ради старшокласників «Лідер» та навчання районного учнівського активу, у якому взяли участь представники  28 освітніх закладів району.

     Програма засідання була насиченою. Галина Рабешко, головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації наголосила, що учнівське самоврядування Дубровиччини спрямоване передусім на розвиток системи  державно-громадського управління освітою, на реалізацію інтересів і запитів сучасної молоді, формування активної життєвої позиції. Вона підкреслила, що районна «Школа управлінської майстерності» (ШУМ) розвиває ініціативу дітей, забезпечує здатність самостійно приймати рішення, культивує в учнівської молоді позицію, за якою вона є господарем власних дій. Сьогоднішні школярі – це ті, хто завтра обиратимуть владу, ті, хто будуть брати участь у розбудові громадянського суспільства. Сьогодні потрібно навчати  цьому дітей. Тому найближчим часом через ШУМ розпочнеться реалізація  проекту «Молодь дебатує».

     Цікаво та емоційно пройшов тренінг  «Стоп булінг!», який провела практичний психолог Удрицького НВК Ірина Муха.  Старшокласники шукали спільні шляхи допомоги постраждалим від насильства та дізналися як убезпечити себе від того,  аби не стати учасником булінгу.

   Про стан реалізації проектів районної ради старшокласників у 2018/2019 навчальному році доповіла Мирослава Антосюк, методист центру позашкільної освіти.

   Софія Жуковська, голова районної ради старшокласників націлила лідерів на проведення  звітів і виборів в своїх закладах  упродовж квітня 2019 року та запропонувала  підготувати на наступне засідання відеоролик «Один день дорослого життя».

    На домашнє завдання лідерам було запропоновано підготувати програму розвитку свого населеного пункту на 2019-2021 роки. Всі присутні справилися із завданням:  підготували   та презентували власні програми, де зазначили цілі та пріоритетні напрями розвитку, а також заходи, спрямовані на підвищення якості життя.

    Захід пройшов в дружній, теплій атмосфері.