ОБЛАСНИЙ ГУМАНІТАРНИЙ КОНКУРС «КОСМІЧНІ ФАНТАЗІЇ»
27 лютого 2017

ОБЛАСНИЙ ГУМАНІТАРНИЙ КОНКУРС

«КОСМІЧНІ ФАНТАЗІЇ»

         08 лютого 2017 року в приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося відкриття виставки кращих робіт обласного заочного гуманітарного конкурсу “Космічні фантазії”.

        Цей конкурс проводиться щорічно з метою розвитку творчих здібностей у дітей і підлітків, зацікавленості у дослідженнях Космосу, підвищення знань у галузі природних та гуманітарних наук. Даний захід покликаний забезпечити підтримку обдарованої молоді, яка відтворює своє уявлення про Космос засобами літератури та мистецтва, цікавиться історією розвитку філософської думки людини про Всесвіт, прагне розширити свій духовний світогляд.
        Учасники виставки представили на розгляд журі творчі роботи, в яких відображаються реальні космічні явища чи події, фантастичні сюжети чи образи, уявлення автора про космічні процеси у Всесвіті, розвиток Землі, інопланетні системи та позаземні цивілізації, а також реферативні роботи, в яких досліджується історія пізнання людиною Космосу, виникнення наукової думки та вчення про Всесвіт, розвиток філософської думки людини в процесі пізнання нею Всесвіту і свого місця в ньому; аналізуються найдавніші міфологічні уявлення людей та сучасні космологічні теорії; пропонуються авторські гіпотези виникнення космічних утворень та перспективи розвитку земної цивілізації; розглядаються складні проблеми розвитку духовного світогляду людини.
На виставці були представлені кращі вироби вихованців центру позашкільної освіти та учнів загальноосвітніх навчальних закладів Дубровицького району, переможці районної вищезазначеної виставки.
         Цьогоріч на розгляд журі конкурсу було подано близько 300 робіт із 22 районів і міст області.
Роботи подавались в розділах “Література та журналістика”, “Образотворче мистецтво”, “Декоративно-прикладне мистецтво”, “Космічна філософія” та “Космічна історія”. Дитячі роботи привертали увагу не тільки своєю колоритністю, свіжістю барв та задумів, а насамперед відтворенням теми космосу. Сюжети робіт найрізноманітніші: з космонавтами, з інопланетними істотами, з традиційними українськими символами, з фантастичними створіннями з інших світів та історіями про підкорення космосу.
         За результатами роботи журі у числі призерів є учні нашого району.
У номінації «Образотворче мистецтва», секції «Живопис» колектив учнів 5-6 класів Бережницького НВК, за роботу «Танок галактик» - ІІ місце;
У номінації «Макети» Криворучко Артем, вихованець гуртка «Технічний дизайн» центру позашкільної освіти, за роботу «А тарілочки літають» - ІІ місце;
У номінації «Філософія та історія» Жмура Яна, учениця 7 класу Колківського НВК, за роботу «Тернистим шляхом пізнання» - ІІ місце; Діжурко Іванна, учениця 7 класу Туменського НВК, за роботу «Всесвіт очима геніїв» - ІІІ місце.

Щиро вітаємо наших призерів!