Ювілейне засідання районної ради старшокласників «ЛІДЕР»
2 лютого 2017

Ювілейне засідання районної ради 

старшокласників «ЛІДЕР»

   

      "10 років разом!" під таким гаслом 02 лютого  2017 року у Дубровицькому центрі позашкільної освіти пройшло  засідання районної ради старшокласників «Лідер».  В цей день лідери відзначали 10-у річницю створення районної ради старшокласників.

   Надзвичайно тепла і урочиста атмосфера панувала у актовій  залі та додавала неабиякого настрою усім присутнім. Від кожного загальноосвітнього навчального закладу району прибули по  три представники.  Були на святі і почесні гості: Оксана Семенівна Слободзян, помічник-консультант  народного депутата України Василя Яніцького; Ніна Іванівна Стасюк, начальник управління освіти, молоді та спорту Дубровицької районної державної адміністрації; Галина Захарівна Рабешко, головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту. Всі вони привітали присутніх із ювілеєм та, як годиться гостям, прийшли із  подарунками.  Оксана Слободзян передала вітання від народного депутата України Василя Яніцького, вручила  від нього Подяку районній раді старшокласників «Лідер» , подарувала футболки для  членів ради  із емблемою районної ради старшокласників та пам’ятні сувеніри. Ніна Іванівна Стасюк за вагомий внесок у становлення  і розвиток учнівського самоврядування та з нагоди 10-ї річниці створення районної ради старшокласників «Лідер» нагородила  Грамотами управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації Мирославу Володимирівну Антосюк,  методиста центру позашкільної освіти; Хомич Вікторію  В’ячеславівну, голову районної ради старшокласників; Галушко Дарину Леонідівну, заступника голови районної ради старшокласників; Яцковець Єсгенію Онисимівну, голову учнівського комітету Бережківської ЗОШ І-ІІІ ст.; Кухар Дарину Анатоліївну, голову учнівського комітету Висоцької ЗОШ І-ІІІ ст. та Подякою управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації шкільну адміністрацію Сварицевицького НВК.

      На урочистостях неодноразово звучали слова про важливість та дієвість органів учнівського самоврядування. Адже, нині,  у  такий неспокійний і водночас тривожний і цікавий час підліткам, щоб не загубитися, не збитися з правильного шляху, потрібен орієнтир. І одним із таких орієнтирів є участь у роботі учнівського самоврядування. Це цілий  мікросвіт у якому учні спільно з координаторами  господарюють, творять, керують,  приймають і виконують власні рішення. Саме учнівське самоврядування  створене для того щоб життя в навчальних закладах зробити змістовним і цікавим, а кожен зумів би себе реалізувати.

      Ще до початку свята всі могли переглянути виставку світлин «Свята і будні  учнівського самоврядування», що  відображала моменти навчання та відпочинку   шкільних активістів.

       У ході засідання Дарина Галушко, заступник голови районної ради старшокласників,  виступила з презентацією діяльності ради.   Було озвучено назви проектів, які успішно реалізовувались старшокласниками. Зокрема, «Шляхами мужності та стійкості», «Пам’ять», «Ордени та медалі моєї родини», «Герої навколо нас», та ін. Дарина наголосила, що  делегація  від районної ради  - постійний учасник обласних зльотів, засідань школи управлінської майстерності, школи новаторства,  а у 2016 році і Всеукраїнського форуму «Діти змінюють світ», у програмі якого була зустріч з Президентом України Петром Порошенком.       

В рамках обміну досвідом роботи учнівських комітетів напрацюваннями поділилася  голова  учнівського комітету ЗОШ І-ІІІ ст.№2 м.Дубровиця та  голова районної ради старшокласників «Лідер» Вікторія Хомич.

Пригадали на святі і сторінки з  історії діяльності ради та  голів районної ради старшокласників минулих років. Усім було цікаво, як склалася  доля лідерів, де  вони продовжували здобувати освіту та чи знадобилися їхні лідерські якості і вміння у подальшому житті.  

Під час урочистостей  музичні вітання лунали від Оксани Куришко, учениці Залузького НВК, Євгенії Яковець, учениці Бережківської ЗОШ І-ІІІ ст., Юлії Бурлак, Колоди Аліни, учениці Удрицького НВК, учениці Мочулищенського НВК, Воробей Олени, учениці Колківського НВК, Бовгирі Мирослави та Котяш Оксани, учениць ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м.Дубровиці. Святкове дійство гармонійно доповнювали ведучі, учні ЗОШ І-ІІІ ст.№1 м.Дубровиця Гаврилюк Ліна та Федоров  Назар, які під завісу свята  наголосили, що  всі лідери дуже активні, всі рівні і цінують ідеї та думки кожного, а живуть за правилом трьох літер «Н» - Немає Нічого Неможливого.

    Продовження заходу відбулося на майдані Злагоди, де було проведено флешмоб, приурочений Дню Соборності України, символом якого став «живий ланцюг» єднання. Старшокласники з літерами у руках утворили слово «СОБОРНІСТЬ» , читали вірші про Україну, а на завершення виконали Гімн України.

ВІДЕО: