Районний зліт Лідерів-2016
15 квітня 2016

 РАЙОННИЙ ЗЛІТ ЛІДЕРІВ

       15 квітня 2016 року у центрі позашкільної освіти пройшов районний  зліт лідерів учнівського самоврядування.  У зльоті взяли участь 41  представник із  29 загальноосвітніх навчальних закладів району. Серед запрошених  -     Г. З. Рабешко, головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації; М. В. Антосюк, методист центру позашкільної освіти; В. І. Кот, методист КУ «Дубровицький районний методичний кабінет».

      Розпочався захід уже традиційно, учасники заспівали гімн районної ради старшокласників. Згодом до усіх присутніх з вітальним словом  звернулася Галина Захарівна Рабешко, головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту.  За результатами  роботи за навчальний рік  найактивніших  лідерів, які у цьому році є випускниками загальноосвітніх навчальних закладів нагороджено грамотами управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації.

    Про роботу за навчальний рік прозвітувала голова районної ради старшокласників «Лідер» Ірина Ракович. Вона подякувала членам ради за співпрацю та наголосила на тому, що робота у районній раді старшокласників  -  підготовка до свідомого громадського життя.

        На посаду голови районної ради претендували 4 кандидати (Серко Вікторія, голова учнівського комітету Озерського НВК; Паламарчук Ольга, голова учнівського комітету Селецького НВК, Галушко Дарина, голова учнівського комітету Сварицевицького НВК,  Хомич Вікторія , голова учнівського комітету Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ст.. №2). Всі претенденти виступили зі своїми передвиборчими програмами в яких окреслили свої ідеї  та плани на майбутнє та розповіли про свої захоплення та  досягнення.  Згодом, Людмила Бруяка, психолог Колківського НВК, провела дебати серед кандидатів на голову районної ради старшокласників. У ході дебатів усі присутні змогли краще пізнати того чи іншого кандидата як особистість, розгледіти лідерські якості та вміння співпрацювати з однолітками. Складно було передбачити, хто ж переможе, адже всі претенденти виявилися сильними, неординарними  особистостями, вартими звання лідера.  Шляхом таємного голосування головою районної ради старшокласників було обрано Хомич Вікторію, голову учнівського комітету Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ст.. №2, а троє лідерів стали заступниками голови, адже набрали однакову кількість голосів. Згодом перед присутніми виступили команди Дубровицького НВК «Ліцей-школа І-ІІ ст.», Залузького НВК та Висоцької ЗОШ І-ІІІ ст.,  переможці літературно-музично-спортивної композиції у районному фестивалі-конкурсі «Молодь обирає здоров’я».

        Захід продовжився акцією «Синя стрічка квітня». Лідери ще раз нагадали про проблему, яка є актуальною для нашого суспільства та закликали усіх не допускати жорстокого поводження  з оточуючими. Центром міста зустрічним перехожим лідери дарували сині повітряні кульки та  прикріплювали до одягу сині стрічки,  як символ  боротьби з насильством у всіх його проявах.

        Свято завершилося, адже зліт для лідерів – це справжнє свято, а  старшокласники  не поспішали роз’їжджатися. В неформальній обстановці лідери продовжили спілкування, ділилися планами на майбутнє, обмінювалися  враженнями.