Міжнародна співпраця
28 березня 2016

Міжнародна співпраця

          25 березня 2016 у рамках  міжнародного співробітництва на Дубровиччину завітала освітянська делегація Столінського району із сусідньої Республіки Білорусь. Це вже другий  візит  освітян Столінщини до нашого краю, метою якого є  налагодження співпраці на освітянській ниві та   розвиток добросусідських відносин.

         Гості  відвідали і наш заклад – Дубровицький центр позашкільної освіти. У фойє на   відвідувачів чекала  постійно діюча змінна виставка робіт вихованців гуртків, яка щомісяця оновлюється; були презентовані  методичні напрацювання,  ряд проектів районної ради старшокласників  «Лідер» та газета Дубровицького центру позашкільної освіти «ЦПО-EXPRESS».

         Директор закладу, Семенюк Микола Ілліч, провів  екскурсію по приміщенню, у ході якої розповів про роботу Дубровицького центру позашкільної освіти, здобутки і місце закладу в позашкіллі області, що підтверджувалося матеріалами виставки, розміщеної у фойє. У кабінетах керівники гуртків презентували свої гуртки, досягнення вихованців на обласному та всеукраїнському рівнях.

         А вихованці гуртків художньо-естетичного напряму вражали присутніх своїми талантами на сцені актової зали. Найтепліші почуття, як завжди, викликали наймолодші артисти – вихованці молодшої групи Зразкового дитячого естрадного колективу «Веселка» (керівник Віта Семенюк), –  які першими  привітали гостей та подарували їм пісню про рідну землю.

         Нікого не залишили байдужим  пристрасний, енергійний танок «Ча-ча-ча» та весела «Полька» у виконанні ансамблю народного танцю (керівник Софія Березняк).

         Напевне, кожного зачепила за живе пісня «Свіча» у виконанні солістки вокального колективу (керівник Людмила Скибан).

         Дещо нетрадиційним на фоні інших став виступ молодіжного клубу, який  минулого року увійшов у двадцятку кращих команд України за  результатами фестивалю «Молодь обирає здоров’я» (керівник Оксана Сергеєва), що представив увазі присутніх літературно-музично-спортивну композицію «Ми – за здоровий спосіб життя».

         Завершили дійство вихованці старшої групи Зразкового дитячого естрадного колективу «Веселка» піснею «Україна», на фінал якої вийшли всі учасники дійства, які ледве вміщалися на сцені.

         І, за вже доброю традицією, начальник відділу освіти, спорту і туризму Столінського райвиконкому Олександр Миколайович Вечорко зробив запис у книзі почесних гостей Дубровицького центру позашкільної освіти. А всі учасники білоруської делегації отримали пам’ятні фото, зроблені на початку зустрічі, та подарунки, виготовлені вихованцями гуртків Дубровицького центру позашкільної освіти.