Засідання районної ради старшокласників «Лідер»
24 лютого 2015



ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ РАДИ СТАРШОКЛАСНИКІВ «ЛІДЕР»


24 лютого 2015 року у центрі позашкільної освіти пройшло чергове засідання районної ради старшокласників «Лідер». На засідання прибули по два представники від 36 загальноосвітніх навчальних закладів району
(голови учнівських комітетів та голови пресцентрів). Вже традиційно захід розпочався з виконання гімну районної ради старшокласників.
На засідання були запрошені начальник відділу освіти Дубровицької райдержадміністрації
Н.І.Стасюк та головний спеціаліст відділу освіти Г.З.Рабешко.
Ніна Іванівна наголосила на тому, що сучасному суспільству потрібні енергійні, ініціативні люди, які володіють якостями лідера, здатні організувати діяльність та звернулася до усіх присутніх з побажаннями цікаво та плідно провести час. Галина Захарівна зазначила, що лідери шкіл району креативні, відкриті особистості, які не тільки вміють мріяти, але і втілювати ці мрії у життя, що саме їм творити майбутнє нашої держави. Наголосила на важливості реалізації проекту районної ради старшокласників «Пам’ять». Загострила увагу на проведенні у березні-квітні 2015 року звітів і виборів в учнівських комітетах.
Н.Міщур, голова районної ради старшокласників висвітлила стан реалізації проектів районної ради старшокласників «Лідер». Надія повідомила про створення відкритої групи «Районна рада старшокласників Дубровиччини» в соціальній мережі В Контакті та закликала активно долучитися до групи.
Це допоможе більш оперативніше обмінюватися інформацією стосовно тих чи інших питань, ділитися досвідом роботи. 
Н.Рембезі, заступник голови районної ради старшокласників, поділився враженнями під перебування у США, де він навчався протягом І семестру 2014/2015 н.р. Він зауважив, що учнівське самоврядування в Україні більш розвинене, а у США воно існує лише на рівні навчального закладу.
Ще до початку засідання всі присутні мали змогу переглянути тематичні шкільні газети «З Україною в серці!»
  Згідно з програмою засідання шкільні прес-центри презентували свою роботу. Цікавими були презентації НВК «Ліцей-школа», Селецького НВК, Лютинського НВК, Туменського НВК, Бережківської ЗОШ І-ІІІ ст.. З переглянутих презентацій помітно, які прес-центри виконують свою роботу добросовісно, відповідально і з любов’ю.  

На завершення лідери провели флешмоб «Голуб миру». На центральної площі міста лідери заспівали Гімн України, а згодом в блакитне небо піднялися синьо-жовті повітряні кульки разом з сімдесятьма письмовими посланнями, записаними на паперових голубах, як символ бажання жити у щасливій мирній країні без війни.