Обласний конкурс «Моя Батьківщина – Україна»
25 грудня 2014


Так тримати, юні краєзнавці!


        Нещодавно стало відомо результати конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна», головним завданням якого було виявлення та вивчення кращого досвіду туристсько-краєзнавчої і дослідницької роботи учнівської молоді, поглиблення знань учнів із природи, історії і культури рідного краю, підвищення рівня краєзнавчої та туристської підготовки.
          В обласному конкурсі взяли участь 16 територіальних одиниць області, від яких на конкурс надійшло 66 робіт. І дуже приємно, що серед них гідне місце зайняли дослідження юних краєзнавців нашого центру позашкільної освіти, зокрема, робота вихованців гуртка «Історики-краєзнавці», що діє на базі Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 «Він любив свою землю. Михайло Конончук» про талановитого діяча культури та мистецтва регіону, яка містить дослідження за напрямом «Духовна спадщина мого роду» про долю земляка, художника Михайла Конончука, (його творчий шлях, головні здобутки, вплив на розвиток культури регіону). Керівник гуртка Станк’явічус Вікторія Казимирівна.
           А юні пошуковці однойменного гуртка, що на базі Висоцької ЗОШ (керівник Сидорчук Оксана Василівна) спрямували свої зусилля на дослідження літературної спадщини знаменитого односельця, видатного байкаря Петра Красюка, який народився за межами не лише нашого району, а й області, на багатій талантами Черкащині, проте вболівав за Полісся і поліщуків, став їм рідним, про що свідчить і назва пошукової роботи юних дослідників – «Петро Красюк – син Полісся», виконана за напрямом «З батьківської криниці».
          Обидва гуртки за рішенням журі визнані переможцями обласного туру експедиції учнівської і студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна» та нагороджені за відповідними напрямами Грамотами комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради за ІІІ місце.


Вітаємо з перемогою!