Мамо рідненька, голубко свята
6 березня 2013


Мамо рідненька, голубко свята

                                        Мамо, добре, що ти є, -
Ніжне сонечко моє!
Від твоєї теплоти
Так і хочеться рости…  

Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно про найближчу, найдобрішу і наймилішу в світі людину. Її очі супроводжують дітей у далеких життєвих мандрах, материнська ласка гріє нас все життя аж до старості.
Далеко від рідного дому, від своєї матері ми згадуємо її найтеплішими словами. Напевно недаремно вшанування всіх матерів, свято жінки, матері, берегині роду відбувається  навесні, коли дерева вбираються в нове вбрання, з’являються квіти, починає зеленіти трава.

В центрі позашкільної освіти, напередодні свята 8 Березня, своїх матусь готувалися привітати вихованці молодшої групи зразкового дитячого естрадного колективу «Веселка», керівник Семенюк Вікторія Анатоліївна.  Особливістю цієї групи є те, що вони крім занять по вокалу, відвідують  заняття хореографії, керівник Янковська Я.В., заняття акторської майстерності, керівник Ващишина Г.Ф., та заняття з паперопластики, керівник Лавор О.А.

    Кожен керівник намагався якнайкраще підготувати дітей до виступу. Вони старанно вчили слова, готували пісні, тренувалися виразно декламувати вірші, розучували таночки, виготовляли подаруночки  для матусь. І от, нарешті, цей день настав. Був сонячний ранок, здавалось, що сама природа прагне надати святкового настрою. Діти дуже хвилювалися, бо хоча деякі з них вже виступали на сцені, але для більшості це був перший виступ в житті. Актова зала, де відбувалося свято, була заповнена батьками та гостями. Свято почалося.. Дівчатка і хлопчики дуже старалися, виступаючи перед батьками, а ті, в свою чергу, підтримували їх гучними оплесками. Майже кожен виступ дітей знаходив відгук в серцях присутніх, бо ж всі слова віршів та пісень були присвячені найріднішій людині на землі –мамі. 

Дуже швидко промайнув час і свято підійшло до кінця. Обличчя дітей сяяли від щастя і задоволення, здавалося, що вони пишалися своїм виступом. Насамкінець діти поздоровили своїх мам і подарували їм подарунки, виготовлені своїми руками. Після чудового свята на дітей чекав солодкий стіл.