ПІДСУМКИ ОБЛАСНОЇ ВИСТАВКИ КОНКУРСУ З ПОЧАТКОВОГО ТЕХНІЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ
22 квітня 2021

ПІДСУМКИ ОБЛАСНОЇ ВИСТАВКИ-КОНКУРСУ

З ПОЧАТКОВОГО ТЕХНІЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ

14 квітня 2021 року на базі комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради проходила обласна виставка-конкурс серед учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання. Метою проведення виставки-конкурсу є: розвиток творчих здібностей, кмітливості, формування стійкого інтересу до пошукової творчої діяльності; раннє виявлення та подальший розвиток обдарувань особистості; розширення мережі гуртків початкового технічного моделювання; широке залучення школярів молодшого віку до технічної творчості; популяризації та пропаганди кращих робіт гуртківців.

Для запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, цьогорічна виставка-конкурс серед учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання проводилася заочно (дистанційно).

На розгляд журі було подано 180 робіт вихованців та школярів із 20 закладів позашкільної та загальної середньої освіти районів та міст області. Учасники - учні 1-4 класів, віком до 10 років включно. На виставку-конкурс було  подано 10  робіт вихованців гуртків  Центру дитячої та юнацької творчості Дубровицької міської ради:  «Початкове технічне моделювання» – керівник Олег Перішко; «Тістопластика» – керівник Світлана Криворучко; «Паперопластика»  та  «Сувенір» – керівник Людмила Гурик; «Валяння вовни» та  «Аплікація соломкою»   керівник Наталія Дука;  «Сувенір» – керівник Марія Кузіна.  

Представлені експонати виставки показали творчі здібності юних майстрів, їх кмітливість, конструкторські здібності, винахідливість, просторове і логічне мислення, уяву, фантазію. Для створення робіт вони приклали чимало зусиль, фантазії і майстерності.

Журі виставки-конкурсу гідно оцінили вироби дітей, за їх результатами Центр дитячої та юнацької творчості Дубровицької міської ради  виборов ІІ місце в обласній виставці-конкурсі з початкового технічного моделювання.

У різних розділах призові місця здобули:

Розділ «Вироби в стилі народних мистецтв та сучасного дизайну»:

І місце – Юлія ХОЛОДЬКО, вихованка гуртка  «Сувенір» Центру дитячої та юнацької творчості Дубровицької міської ради, за роботу «Оберіг «Берегиня». 

Розділ «Вироби в техніці оригамі та паперопластики»:

І місце – Мар’яна  МІРКО, вихованка гуртка  «Паперопластика»  Центру дитячої та юнацької творчості Дубровицької міської ради, за роботу «Півник «Золотий гребінець».

Розділ «Ігри, іграшки та атракціони з використанням елементів електротехніки»:

ІІ місце Валерія ДЕМАРЧУК, вихованка гуртка  «Тістопластика» Центру дитячої та юнацької творчості Дубровицької міської ради, за роботу «Дитяча мрія - карусель».

Розділ «Найпростіші автомоделі»:

ІІ місце – Максим ТОМІЛОВИЧ, вихованець гуртка «Початкове технічне моделювання»  Центру дитячої та юнацької творчості Дубровицької міської ради, за роботу «Спортивний автомобіль».

Розділ «Сувеніри та м’яка іграшка»:

ІІІ місце – Маргарита ГЛАДКОВИЧ, вихованка гуртка «Валяння вовною»  Центру дитячої та юнацької творчості Дубровицької міської ради, за роботу «Жираф».

 

Талановиті діти – це той ресурс, який потрібно берегти та примножувати, допомагати їм знайти себе і правильно оцінити, підтримувати їхній розвиток. Щиро вітаємо переможців та їх наставників! Зичимо учасникам виставки-конкурсу успіхів і здобутків, вдалих ідей та натхнення!