Обласний семінар-нарада директорів закладів позашкільної освіти
11 грудня 2019

Обласний семінар-нарада  

директорів  закладів позашкільної освіти 

  10 грудня 2019 року на базі Дубровицького центру позашкільної освіти відбувся обласний семінар-нарада директорів закладів позашкільної освіти з теми: «Педагогічні реалії в діяльності закладу позашкільної освіти: крок уперед чи тупцювання на місці».

З вітальним словом до учасників звернулася Ніна Стасюк, начальник управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації. Основні напрями роботи, реалії сьогодення та перспективи діяльності центру позашкільної освіти у своїй презентації окреслив  директор закладу Микола  Семенюк.

У роботі семінару-наради взяли участь: головний спеціаліст управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Ангеліна Ровкач,  директор комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді»  Володимир Южаков та 19 керівників закладів позашкільної освіти області.

Окрім теоретичного блоку,  програмою заходу було передбачено практичну платформу – проведення майстер-класів для учасників семінару- наради за трьома паралелями:  «Виготовлення сувеніра в техніці «декупаж» (керівник гуртка Людмила Гурик); «Виготовлення ялинкової прикраси із фоамірану» (керівник гуртка  Марія Кузіна);  «Виготовлення новорічної іграшки в техніці «валяння вовною» (керівник гуртка Наталія Дука).   

Роботу гуртка «Робототехніки» презентував Руслан Ревук, керівник гуртка центру позашкільної освіти. Не можемо не згадати, що нещодавно Руслан Романович повернувся із міжрегіональної  конференції EdCamp, яка проходила  в Республіці Білорусь та брав участь фестивалі «Інновація. Пошук. Якість», учасниками якої були делегації педагогів із Луганської області та Республіки Білорусь,  де також представляв робототехніку як потужний інструмент, який можна використовувати  у різних сферах сучасного життя.

Справжньою окрасою центру позашкільної освіти є студія розвитку дитини «МіМі». Понад 50 діток 4-6 років відвідують заняття із веселої  хореографії, цікавої англійської та вправних пальчиків.  У закладі створені всі умови для навчання малечі. Тож  в рамках арт-платформи, яка передбачалася програмою заходу, присутні мали можливість подивитися фрагменти із занять «Весела хореографія» (керівник Вікторія Семенюк)  та  «Цікава англійська» (керівник Мирослава Антосюк). Після чого, запальною полькою порадували глядачів  вихованці хореографічного  колективу «Позитив», який працює на базі Колківського НВК (керівник Мирослава Мороз).

А завершилася арт-платформа  неймовірним виступом театру шкільних мініатюр. Цей дивовижний осередок творчості уже понад двадцять років діє у Сварицевицькому НВК (керівник Людмила Надієвець). Сьогоднішній виступ  – це результат співпраці не лише двох закладів: Сварицевицького НВК та центру позашкільної освіти, але й двох колективів, театру шкільних мініатюр та гуртка «Робототехніки», яким працювати у тандемі комфортно та цікаво. Родзинкою виступу театру стали винаходи  юних  робототехніків.

Підсумком семінару-наради став круглий стіл, який  пройшов  у діловій, конструктивній атмосфері. Учасники семінару-наради мали можливість поспілкуватися та поділитися власним досвідом роботи, обговорити нагальні питання позашкілля.