ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ РАДИ СТАРШОКЛАСНИКІВ «ЛІДЕР»
8 жовтня 2019

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ РАДИ СТАРШОКЛАСНИКІВ «ЛІДЕР»

     08 жовтня 2019 року у Дубровицькому центрі позашкільної освіти пройшло чергове засідання районної ради старшокласників «Лідер» та навчання лідерів учнівського самоврядування, у якому взяли участь представники учнівського самоврядування із 28 освітніх закладів. 
     Навчання лідерів учнівського самоврядування пройшло за участю Галини Рабешко - головного спеціаліста управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації; 
Мирослави Антосюк - методиста центру позашкільної освіти; Юлії Мозоль - практичного психолога ЗОШ І-ІІІ ст.№2 м.Дубровиці. Музичний дарунок усім присутнім підготувала голова учнівського комітету ЗОШ І-ІІІ ст..№2 м.Дубровиці Аліна Діжурко.
      Програма засідання була насиченою. Галина Захарівна Рабешко– головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації інформувала присутніх про основні аспекти молодіжної політики України та наголосили на важливості участі учнівського самоврядування у громадському житті.
        Цікаво та емоційно пройшов тренінг з формування лідерських якостей, який провела практичний психолог Дубровицької ЗОШІ-ІІІст.№2 Юлія Мозоль. У ході тренінгу лідери опановували навички співпраці в командах, вчилися чути один одного та взаємодіяти, обговорювали шляхи досягнення успіху.
       В рамках обміну досвідом діяльності органів учнівського самоврядування презентували свою роботу лідери Лютинського НВК та Орв’яницького НВК. 
      Голова районної ради старшокласників Оксана Котяш розповіла про обласну літню профільну школу учнівського самоврядування, на якій вона побувала влітку.
          На домашнє завдання лідерам було підготувати інформаційні буклети «Булінгу – ні!». Всі учнівські комітети справилися із завданням, підготували буклети, які висвітлюють негативне ставлення до жорстокості, ненависті, насильства та пропагують справедливість, доброту та чуйність.
   У ході засідання обговорили питання щодо реалізації проектної діяльності у 2019/2020 навчальному році. Підтримали проект Дубровицького НВК «Ліцей-школа» з роздільного сортування вторсировини. Вирішили даний проект втілювати учнівським самоврядуванням у всіх освітніх закладах. Старшокласники створили групу в соціальній мережі Facebook, де будуть висвітлювати зреалізовані проекти.
        Також було оновлено керівний склад районної ради старшокласників, обрано заступників голови районної ради, ними стали Шишов Олександр (Дубровицький НВК «Ліцей-школа»), Діжурко Аліна (Дубровицька ЗОШ І-ІІІ ст.. №2) та Гладка Валентина (Дубровицька ЗОШ І-ІІІ ст.. №1).
    Паралельно головним спеціалістом управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Галиною Рабешко проведено засідання координаторів учнівського самоврядування, на якому обговорили педагогічний та методичний супровід реалізації проектної діяльності, шляхи партнерства та підвищення ефективності роботи органів учнівського самоврядування.