Засідання районної ради старшокласників «Лідер»
18 жовтня 2016

Засідання районної ради старшокласників «Лідер»

    18 жовтня 2016 року у Дубровицькому центрі позашкільної освіти пройшло чергове засідання районної ради старшокласників «Лідер», на якому  були присутні лідери 32 загальноосвітніх навчальних закладів. На засідання були запрошені  Галина Захарівна Рабешко, головний спеціаліст управління освіти, молоді та спору Дубровицької РДА; Мирослава Володимирівна Антосюк,  методист центру позашкільної освіти; Ганько Наталія Володимирівна, практичний психолог Висоцької ЗОШ І-ІІІ ст..

         З вітальним словом та побажаннями плідної праці до всіх присутніх звернулася Галина Захарівна Рабешко, головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту. У своєму виступі Галина Захарівна акцентувала увагу на важливості ролі учнівської молоді у житті навчальних закладів та наголосила на тому,   що учнівське самоврядування в школі  формує в учнів громадянську зрілість та  морально-етичні цінності.

       Дарина Галушко, заступник голови районної ради старшокласників, поділилася враженнями від перебування в обласній літній профільній школі для лідерів учнівського самоврядування, що проходила з 22 по 26 серпня 2016 року на базі Дитячого закладу оздоровлення та відпочинку санаторного типу «Агатівка».  Програма літньої школи була насиченою та цікавою,  передбачала тренінги, спрямовані на розвиток лідерських якостей та організаторських здібностей, формування екологічної свідомості, ораторське мистецтво, протидію насильства, патріотичне виховання.

  Мирослава Володимирівна Антосюк, методист центру позашкільної освіти, запропонувала лідерам обмінятися думками з теми «Ціна помилки».

  У ході засідання пройшов огляд символіки органів учнівських самоврядувань загальноосвітніх навчальних закладів району. Лідери презентували герб, прапор та гімн свого осередку учнівського самоврядування.

  З ініціативи лідерів та відповідно до плану районної ради старшокласників на 2016-2017 н.р. учні загальноосвітніх навчальних закладів взяли участь в акції «Подаруй дитині радість». Було зібрано дитячі книги, розмальовки, кольорові олівці, настільні ігри та м’які іграшки, які будуть передані до дитячого відділення КЗОЗ«Дубровицька центральна лікарня».

        Наталія Володимирівна Ганько, практичний психолог Висоцької ЗОШ І-ІІІ ст. провела тренінг «Гендерні стереотипи та їх вплив на формування особистості».

    Загалом, засідання районної ради старшокласників  пройшло цікаво, усі роз’їхались задоволені, з новим досвідом та позитивними емоціями.