Районний семінар-практикум «Великодня писанка»
12 квітня 2016

Районний семінар-практикум «Великодня писанка»



          Відповідно до плану роботи центру позашкільної освіти на 2016 рік та з метою популяризації декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема, писанкарства 12 квітня 2016 року в центрі позашкільної освіти пройшов районний семінар-практикум з теми «Великодня писанка». У роботі семінару взяли участь головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту Г.З.Рабешко, заступник директора ЦПО Г.Ф.Ващишина, методист ЦПО М.В.Антосюк, заввідділами ЦПО О.А.Подик та О.І. Бабко та по одному представнику із 19 загальноосвітніх навчальних закладів району.
           Ще до початку семінару усі присутні мали змогу переглянути експонати районної виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край».
        Розпочався семінар-практикум із виступу-привітання головного спеціаліста управління освіти, молоді та спорту Галини Захарівни Рабешко.
          У теоретичній частині семінару-практикуму методист центру позашкільної освіти Мирослава Володимирівна Антосюк висвітлила питання «Розвиток художніх здібностей та творчої фантазії засобами декоративно-ужиткового мистецтва» та запропонувала переглянути презентацію «Писанкарство – вид декоративно-ужиткового мистецтва».
         У практичній частині семінару заввідділом центру позашкільної освіти Олена Анатоліївна Подик провела майстер-клас «Великодня писанка». У ході майстер-класу Олена Анатоліївна поділилася секретами написання писанок та підготовки поверхні яйця до роботи. Майстер-клас пройшов цікаво і захоплююче, у дружній атмосфері малювалося натхненно. Більшість учасників семінару вперше взяли до рук писачка, проте, це не завадило усім створити справжні шедеври.