Районний семінар-практикум «Створення сувенірів техніками художнє набивання на тканині та ізонитка»
21 квітня 2015


Районний семінар-практикум «Створення сувенірів техніками художнє набивання на тканині та ізонитка»

      Український народ здавна був одним із найталановитіших у світі. Жага до самостійності й незалежності сприяла збагаченню народної творчості, мистецтва та справжніх українських традицій. Прагнення виживати у важкі часи, стиль життя наших прадідів сприяв розвитку декоративно-ужиткового мистецтва. Українське народне декоративно-ужиткове мистецтво багате і різноманітне: художня обробка деревини, розпис, вишивка, ткацтво, різблення, вироби з глини, шкіри, соломи, лози і т.д..
        21 квітня 2015 року з метою популяризації народних ремесел та залучення педагогічних працівників до вивчення звичаїв українського народу в сфері декоративно-ужиткового мистецтва в Дубровицькому центрі позашкільної освіти пройшов районний семінар-практикум з теми «Створення сувенірів техніками художнє набивання на тканині та ізонитка», на якому були присутні 22 представники із 18 загальноосвітніх навчальних закладів району.
   Учасники семінару мали змогу ознайомитися з роботами гуртківців, переглянувши постійно-діючу виставку робіт. Оглядову екскурсію кабінетами гуртком роботи провела Г.Ф.Ващишина, заступник директора центру позашкільної освіти.
У теоретичній частині семінару було розглянуто питання:
1. Пошук, розвиток і підтримка обдарованої молоді – важливий напрям роботи центру позашкільної освіти. (М.І.Семенюк, директор центру позашкільної освіти).
2. Вимоги до оформлення супроводжуючої документації до районних виставок, конкурсів, тощо. (О.А.Подик, заввідділом центру позашкільної освіти).
3. Формування життєвих компетенцій у дітей засобами декоративно-ужиткового мистецтва. Презентація «Мистецтво набивання голкою та ізонитка». (М.В. Антосюк, методист центру позашкільної освіти).
      У практичній частині семінару було проведено майстер-клас «Створення сувенірів техніками художнє набивання на тканині та ізонитка» (М.П.Кузіна, керівник гуртків центру позашкільної освіти). Майстер-клас продемонстрував високий рівень професійної підготовки, майстерності керівника гуртків Марії Павлівни. Присутні дізналися багато цікавої інформації про ці стародавні види декоративно-ужиткового мистецтва. Повторюючи дії свого наставника учасники семінару змогли створити тризуб, символ України, у техніці художнє набивання голкою та закладку для книги у техніці ізонитка.
      Щорічно проходить декілька районних виставок, конкурсів з декоративно-ужиткового мистецтва, тож сподіваємось, що завдяки семінару експонатів у вищезгаданих розділах збільшиться.
     Учасники семінару, сповнені приємних вражень та позитивних емоцій від творчої співпраці, натхненні новими ідеями та знаннями, розійшлися, щоб продовжити роботу зі своїми учнями.