ІХ районний форум БАТЬКІВСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОСТІ
19 листопада 2014

Форум батьківської громадськості

 

19 листопада 2014 року на базі Дубровицького центру позашкільної освіти проведено ІХ районний форум батьківської громадськості «Співпраця школи і сім’ї у формуванні всебічного розвитку дитини як особистості і найвищої цінності держави».

На форум були запрошені заступники директорів з виховної роботи, працівники прокуратури, юстиції, відділу кримінальної міліції у справах дітей, служби у справах дітей, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділ молоді та спорту райдержадміністрації.

Працівники центру позашкільної освіти взяли участь у проведенні цього заходу. Програмою форуму передбачено проведення майстер-класу для батьків з теми «Виготовлення виробів у техніці оригамі». Насамперед перед батьками виступив директор центру позашкільної освіти М.І.Семенюк. Він ознайомив голів батьківських рад   із основними напрямками роботи  закладу та побажав усім цікаво та корисно провести час.  

Майстер-клас провела Лавор О.А., керівник гуртків центру позашкільної освіти, яка вже має подібний досвід, адже проводить подібні заходи не вперше. Цього разу усі присутні виготовляли  жіночу прикрасу у техніці оригамі з кругів. У ході майстер-класу батьки почули багато цікавої інформації про цей вид мистецтва. Дізналися,  що оригамі має  терапевтичний ефект - впливає на емоційну сферу людини, що особливо важливо для тих, у кого є різні проблеми спілкування, хто сором'язливий чи, навпаки, надмірно агресивний.

В той час, коли батьки займалися творчістю,  заступникам директорів з виховної роботи було запропоновано переглянути авторський документальний фільм Іларіона Павлюка «Планета мавп. Куди зникають розумні діти?».Чому ми, такі освічені й такі терплячі, ніяк не навчимося бути щасливими? Як нам, нарешті, навчитися цьому і навчити наших дітей? Цей фільм дає  відповіді на ці питання та  розповідає правду про те, що нам заважає жити, і що потрібно робити, щоб бути успішними і щасливими.

У  роботі форуму взяла участь заступник голови районної ради старшокласників «Лідер», яка діє при центрі позашкільної освіти,  Ангеліна Шмідт, учениця ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м.Дубровиця, яка висвітлила питання «Формування організаторських та управлінських умінь учнів у процесі роботи в органах учнівського самоврядування».


ФОТОМАТЕРІАЛИ МАЙСТЕР-КЛАСУ>>>>>>>>