VІІІ обласний зліт лідерів учнівського самоврядування
21 серпня 2014

VІІІ обласний зліт лідерів учнівського самоврядування

              21 серпня 2014 року на базі Комунального закладу „Школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів „Рівненський обласний ліцей” Рівненської обласної ради відбувся  VІІІ обласний  зліт  лідерів учнівського самоврядування. У зльоті взяли участь 15 команд, які представляли районні та міські осередки лідерів учнівського самоврядування. Почесним гостем зльоту був заступник начальника – начальник відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Пекарський Олег Миколайович, який привітав лідерів області.

Відповідно до  програми VІІІ обласного зльоту лідерів учнівського самоврядування  у рамках заходу відбулись:

 форум лідерів учнівського самоврядування «Впровадження соціальних практик в учнівському та молодіжному середовищі» (презентація проектів, які реалізуються районними, міськими осередками лідерів);

 робота у малих ініціативних групах з метою напрацювання проектів обласної ради, які реалізуватимуться у 2014-2015 навчальному році;

 круглий стіл для координаторів лідерського руху з метою обміну досвідом роботи районних (міських) осередків учнівського самоврядування;

 конкурс «Лідер року 2014»;

 вибори голови та заступника обласної ради старшокласників Рівненщини;

 патріотичний флеш-моб, присвячений Дню Державного прапора України та Дню незалежності України  заради відновлення миру  «З Україною в серці».

 Для проведення флеш-мобу лідери Кузнецовської міської ради старшокласників «Ватра» пошили Державний прапор України розміром 10 х 5 метрів.

 Лідери учнівського  самоврядування області пронесли Державний прапор України,  вулицями  Котляревського та Чорновола  до пам’ятника Т.Г.Шевченку на Майдані Незалежності  у місті Рівному.

 Актуальними та змістовними були проекти, запрезентовані на форумі командами лідерів міст Рівне та Кузнецовськ, Дубровицького, Дубенського, Костопільського, Здолбунівського районів.

 За результатами конкурсу «Лідер року» головою обласної ради старшокласників обрано заступника голови Парламенту дітей міста Рівного, учня 10 класу Рівненської ЗОШ №4 Циганюка Миколу, а першим заступником – голову Гощанської районної ради лідерів, ученицю 11 класу Малятинського НВК Гощанського району Озарчук Анастасію.

 Ініціативною групою лідерів  учнівського самоврядування області  підготовлено звернення  для лідерів та координаторів області з метою консолідації у боротьбі за єдність  та цілісність України,  нероздільність її території та народу, що її населяє, яке зачитала  голова районної ради старшокласників Дубровицького району Міщур Надія.