«Живи, Кобзарю, в пам’яті людській»
9 березня 2014

«Живи, Кобзарю, в пам’яті людській»

В дні перемог і в дні поразок, 
         
                                                      В щасливі дні і в дні сумні 
Іду з дитинства до Тараса, 
          
                                        
  Несу думки свої земні. 
                                     
                                              (Ю. Рибчинський)

 

         І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.   

         9 березня 2014 року на Дубровиччині відбулися урочисті заходи зі вшанування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. У районному будинку культури, під час літературно-музичної композиції, проходила виставка робіт учнів загальноосвітніх навчальних закладів району та вихованців гуртків Дубровицького центру позашкільної освіти.

         Діти у своїх роботах передали неповторний світ поезії та власне сприйняття творів Великого Кобзаря, а саме: «Кавказ», «Сон», «Іван Підкова», «Розрита могила», «Садок вишневий коло хати», «Причинна», «Мені тринадцятий минало», «Лілея», «Утоплена» та ін.

         Виставка засвідчила, що поезія Т.Г. Шевченка стала нетлінною частиною духовного буття українського народу. Т.Г. Шевченко для нас — це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, з чого черпають сили й надії.