РАЙОННИЙ ЗБІР ЛІДЕРІВ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ
25 квітня 2018

РАЙОННИЙ ЗБІР ЛІДЕРІВ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

         25 квітня 2018 року у центрі позашкільної освіти пройшов районний  збір лідерів учнівського самоврядування.  У зльоті взяли участь по три представники від 32 закладів освіти Дубровицького району та Г. З. Рабешко, головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації, М. В. Антосюк, методист центру позашкільної освіти, Т.Б.Твердюк, практичний психолог  Дубровицького НВК «Ліцей-школа».

       На початку заходу перед присутніми виступили переможці районного фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» команда «Драйв» Дубровицького НВК «Ліцей-школа». Своїм запальним виступом юні пропагандисти здорового способу життя зарядили присутніх позитивною енергетикою та додали гарного  настрою.

      Згодом до усіх присутніх з вітальним словом  звернулася Галина Захарівна Рабешко, головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту.  За результатами  роботи за навчальний рік  найактивніших  лідерів, які у цьому році є випускниками закладів освіти нагороджено грамотами управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації.

       Про роботу за 2017/2018 н.р. прозвітувала заступник голови районної ради старшокласників «Лідер» Дарина Кухар. Вона подякувала членам ради за співпрацю та наголосила на тому, що робота у районній раді старшокласників  –  підготовка до свідомого громадського життя, а учнівське самоврядування – це дієва школа формування активного школяра.  

       На посаду голови районної ради претендували 6 кандидатів: Пляшко Мирослава, голова учнівського комітету Озерського НВК; Кедрук Юлія, голова учнівського комітету Бережницького НВК, Жуковська Софія, голова учнівського комітету Сварицевицького НВК,  Гладка Валентина, голова учнівського комітету Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ст.. №1, Красько Ярослава, голова учнівського комітету Орв’яницького НВК та Котяш Оксана, голова учнівського комітету Залузького НВК. Всі претенденти виступили зі своїми передвиборчими програмами в яких окреслили свої ідеї  та плани на майбутнє, розповіли про свої захоплення та  досягнення.  Згодом, Тетяна Твердюк, практичний психолог Дубровицького НВК «Ліцей-школа», провела дебати серед кандидатів на голову районної ради старшокласників. У ході дебатів усі присутні змогли краще пізнати того чи іншого кандидата як особистість, розгледіти лідерські якості та вміння співпрацювати з однолітками. Складно було передбачити, хто ж переможе, адже всі претенденти виявилися сильними, неординарними  особистостями, вартими звання лідера.  Шляхом таємного голосування головою районної ради старшокласників було обрано Жуковську Софію, голову учнівського комітету Сварицевицького НВК, а двоє лідерів, Пляшко Мирослава та Котяш Оксана, стали заступниками голови, адже набрали однакову кількість голосів.

       Захід продовжився на Майдані Злагоди, де лідери провели патріотичний флешмоб «Мир! Єдність! Україна!» в підтримку тих, хто захищає нашу Україну ціною власного життя. Учнівська молодь ще раз наголосила, що має робити усе, аби показати – ми одна єдина держава.

       Свято завершилося, адже зліт для лідерів – це справжнє свято, а  старшокласники  не поспішали роз’їжджатися. В неформальній обстановці лідери продовжили спілкування, ділилися планами на майбутнє, обмінювалися  враженнями.